Extra

A Toyota lelketlen önvezető autók elleni harcról készített animét

A limitált epizódos animében a főhősnek egy gonosz vezérigazgatóval és kegyetlen önvezető autóiból álló flottájával kell felvennie a harcot, mindezt egy GR Corollát vezetve. A Toyota így szeretné népszerűsíteni a modern Gazoo Racing sportmodelljeit.

Öt epizódból álló limitált animációs sorozatot készített a Toyota, melynek főhőse lelketlen önvezető autókkal, valamint az azokat gyártó cég vezérigazgatójával veszi fel a harcot. 

Fotó: Toyota

A Toyota régóta ápol jó kapcsolatot a japán rajzfilmgyártással, az animével: 1998-ban indult el és egészen 2014-ig készült az illegális utcai autóversenyzésről szóló kultikus sorozat, az Initial D, amely megismertette az Y generációval a Toyota AE86-ot, de szerepelt benne a 80-as és 90-es évek összes sportos Toyotája az MR2-től a Celica GT-Fouron keresztül a különböző Supra-generációkig, mégpedig tökéletesen valósághű ábrázolással – írja a Smarter Média.

A japán autógyártó az Initial D stílusában most elkészítette a saját animesorozatát, a Gripet, amellyel a modern Gazoo Racing sportmodelljeit kívánja népszerűsíteni.

A Grip: egy Toyota-történet című sorozat öt rövid epizódból áll, amelyeket február 26-tól a Toyota USA YouTube-csatornáján és az anime weboldalán lehet megnézni. Minden héten új epizódot töltenek fel ezekre a felületekre.

A Long Beach-i székhelyű Intertrend marketingügynökség által készített anime az autómárka Gazoo Racing motorsportrészlegét és annak jelenlegi autókínálatát veszi alapul, hogy a fiatal, Z generációs ázsiai-amerikai közönséget megszólítsa. 

Az anime a tökéletes csatorna e közönség számára, mert egy olyan történetmesélési platformot használ, amely nem megszokott egy reklámkampányban

– mondta az Intertrend stratégiai és kreatív ügyvezető igazgatója, Matthew Choy.

A sorozat a főszereplőt, Jae Kangot és csapatát követi, akik egy futurisztikus metropoliszban száguldoznak, amelyet a fiktív, SynthCorp nevű technológiai óriáscég irányít. A leírás szerint az anime egy olyan korban játszódik, amikor a vezetés izgalmát a SynthCorp már szinte teljesen kiirtotta, a vállalat vezérigazgatója, a gonosz dr. Synth ugyanis egy hatalmas önvezető járműflottát irányít, amelyről sikeresen meggyőze a közvéleményt, hogy biztonságosabb és hatékonyabb a hagyományos autóknál, de az igazi célja, hogy sokkal ellenőrzöttebbé tegye a társadalmat.

Az önvezető autók nem nyerik el mindenki tetszését, nemrég a Google egyik önvezető autóját gyújtotta fel a tömeg. Az autónak először csak a szélvédőit törték be, ám később egy rá eső tűzijáték felgyújtotta. Mind a Waymo, mind a helyi tűzoltók szerint tűzijáték okozta a tüzet. Az önvezető autó nem szállított utasokat az incidens idején.

 

önvezető autó corolla anime Toyota
Kapcsolódó cikkek