Extra

Ja Rule nem turnézhat Angliában

A rappert büntetett előélete miatt nem engedik be Nagy-Britanniába, noha menedzsere azt ígérte, hogy ebből nem lesz probléma.

Lesújtotta Ja Rulét az, hogy nem engedték be Nagy-Britanniába napokkal a nemzetközi turnéja nyitókoncertje előtt. A rapper büntetett előélete miatt tagadták meg a belépést.

Az eset miatt az előadó The Sunrise Tour címet viselő koncertkörútjának összes brit állomását törölték a Ticketmaster oldala szerint. A turné pénteken vette volna kezdetét.

Ja Rule lights up the Empire State Building in recording for Hip-Hop's 50th Anniversary at The Empire State Building on August 10, 2023 in New York City. (Photo: Vanessa Carvalho) (Photo by VANESSA CARVALHO / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP)
Fotó: Vanessa Carvalho / Brazik Photo Press / AFP

Ja Rule az X-en adott hangot lesújtottságának, mondván, félmillió dollárt költött a saját pénzéből, hogy minden tökéletes legyen a koncerteken, erre megtagadják az országba lépést az első koncert előtt. Mint írta, 

Nagy-Britannia azon kevés európai ország egyike, amely megtagadja a büntetett előéletűek belépését.

Az előadó két évet töltött börtönben fegyverviseléssel és adócsalással kapcsolatos bűnök miatt. 2011-ben bűnösnek vallotta magát, amiért öt éven keresztül nem nyújtott be adóbevallást, míg 2010-ben bűnösnek találták tiltott fegyvertartás miatt – írja a Reuters.

Egy későbbi bejegyzésében Ja Rule arról is írt, hogy menedzsere biztosította arról, hogy korábbi bűnügyei nem okoznak majd problémát. A brit kormány iránymutatása szerint azoktól tagadják meg a beutazást, akiket legalább 12 hónapos börtönre ítéltek. Egy későbbi bejegyzésben Ja Rule azt ígéri, hogy a brit rajongói is kapnak majd valamit.

2022-ben a britek Lil Wayne-t sem engedték be az országba, akit 2010-ben ítéltek egy év börtönre tiltott fegyvertartásért.

 

koncertkörút tiltott fegyvertartás Nagy-Britannia
Kapcsolódó cikkek