Extra

Taylor Swift Szingapúr miatt nem léphet fel máshol Délkelet-Ázsiában

Thaiföld miniszterelnöke most értesült arról, hogy miért nem lép fel országában Taylor Swift: az énekesnő ugyanis kizárólagos szerződést kötött Bangkokkal, hogy nem fogja Délkelet-Ázsia többi országában bemutatni világhírű koncertjét, a The Eras Tourt.

Szingapúr kizárólagos megállapodást kötött Taylor Swifttel, ezért nem léphet fel máshol Délkelet-Ázsiában. Thaiföld miniszterelnöke, Srettha Thavisin régóta töprengett azon, vajon az énekesnő miért nem lép fel az országában, most Swift szervező cége, az AEG megadta a választ.

Fotó: AFP

Thavisin thai miniszterelnök szerint Szingapúr olyan alkut kötött Taylor Swifttel, amely tiltja az énekesnőnek, hogy más délkelet-ázsiai országban koncertezzen. A miniszterelnököt az AEG, az énekeső promóter cége tájékoztatta arról, hogy egy kizárólagos szerződés miatt nem kerülhet bemutatásra a The Eras Tour Thaiföldön – írja a Sky News. Thavisin tájékoztatása szerint 

Bangkok előadásonként két-három millió dollárt (nagyjából 722-1080 millió forint) ajánlott fel az exkluzivitásért. 

Swift márciusban hat telt házas koncertet fog adni Szingapúrban, az 55 ezer férőhelyes nemzeti stadionban. A The Eras Tour önmagában is kiemelkedő a koncertkörutak történetében, de talán még fontosabb, hogy a mozitermeket is meghódította: Swift azonos című koncertfilmje több mint egy hónapon keresztül uralta az amerikai mozitermeket. A Box Office Mojo adatai szerint 

a The Eras Tour mintegy 261 millió dollár (nagyjából 94 milliárd forint) bevételt termelt világszinten.

Taylor Swift idén a Grammy-díj-átadón is történelmet írt: Midnights című albuma megnyerte a legjobb albumnak járó elismerést, így az énekesnő lett az első olyan előadó, aki négyszer nyert ebben a kategóriában – megelőzve Frank Sinatrát, Stevie Wondert és Paul Simont, akik holtversenyben háromszor nyerték el az év albuma elismerést.

 

Thaiföld szingapúr The Eras Tour Taylor Swift koncert
Kapcsolódó cikkek