Extra

Russel Crowe és Rami Malek Budapesten forgat

A magyar fővárosban forgatják a nürnbergi perről szóló drámát, Russel Crowe alakítja Hermann Göringet.

Heteken belül elkezdődik a Nürnberg című film forgatása Magyarországon, Russel Crowe és Rami Malek főszereplésével. A James Vanderbilt által rendezett és írt film egy történelmi dráma lesz, a film forgatása márciusban startol Budapesten – számolt be róla a Budapest Reporter.

Magyarországon forgat Russell Crowe és Rami Malek
Fotó: AFP

A film forgatókönyvét James Vanderbilt jegyzi, aki olyan nagyszabású projektekről ismert, mint David Fincher 2007-es Zodiákus című thrillere vagy az Andrew Garfield főszereplésével készült A csodálatos Pókember. A forgatókönyv Jack El-Hai A náci és a pszichiáter című regényén alapul, operatőre Dariusz Wolski lesz, aki olyan filmeket fényképezett, mint a Gucci-ház vagy Az utolsó párbaj.

A cselekmény a háború után foglyul ejtett náci Hermann Göring és az amerikai hadsereg pszichiáterének, Douglas M. Kelley-nek a kapcsolatát mutatja be.

A Rami Malek által megformált Kelley-nek kell felkészítenie a foglyokat a nürnbergi perre, a többiek között a Russel Crowe által játszott Göringet is. A való életben Hermann Göring 1946. október 15-én, a tervezett kivégzése előtti napon öngyilkos lett. A nürnbergi volt az első olyan per, amelyben a szövetséges hatalmak a náci Németország vezetői felett ítélkeztek a második világháború során elkövetett háborús bűneik miatt. 

A film készítői szerint a produkció a nürnbergi per új aspektusát mutatja be Kelley iratai és orvosi feljegyzései alapján. Crowe-hoz és Malekhez csatlakozva Michael Shannon alakítja Robert H. Jacksont, az Egyesült Államok főügyészét, aki végigkísérte a tárgyalásokat.  

 

 

nürnbergi per Budapest filmforgatás Rami Malek Russel Crowe
Kapcsolódó cikkek