Összeszedte a legjobb húsvéti ételeket a Mindmegette, hogy még egyszerűbb legyen összeállítani az ünnepi menüsort, a receptek sokaságából – kalács, főtt sonka, saláták, tojásos ételek, édes és sós vendégváró sütemények, hidegtálak, báránysültek – válogathat az, aki még nem készült el a fogásokkal.

Easter,Breakfast,With,Fresh,Salad,With,Quail,Eggs,,Stuffed,Eggs
Húsvétkor a legtöbb asztalra sonka és tojás is kerül, érdemes tájékozódni azonban ezek elkészítésekor / Fotó: Shutterstock (illusztráció)

A portál azokat a recepteket szedte egy csokorba, amelyek előre elkészíthetők, illetve a legjobbnak bizonyultak a kínálatukból. Az ajánlataik közül az első a kaszinótojás franciasalátával, amelyet a burgonya, a répa és az alma megpucolásával, majd ezek és a csemegeuborka feldarabolásával kell kezdeni. A harminc receptből álló gyűjteményben található a „legfinomabb tojáskrém”, töltött tojás, majonézes krumplisaláta, töltött káposzta és fasírt is. 

Traditional,Braised,Slow,Cooked,Greek,Lamb,Shank,In,Red,Wine
A báránysült elengedhetetlen fűszere a rozmaring / Fotó: Shutterstock (illusztráció)

Aki a hagyományos ételek közül a bárány mellett döntene, rozmaringgal fűszerezve készítheti el azt a 180 fokra előmelegített sütőben az alábbiak szerint:

  • a fokhagymákat megpucoljuk, a konyhakész bárány külső felületébe szurkáljuk,
  • a húst meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, fűszerezzük.
  • Köretnek a burgonyákat héjastól félbevágjuk, a lila hagymákat megpucoljuk.

Azt javasolják, hogy 1 óra 50 percig süssük a húst, hogy rózsaszínű legyen, a részletek a teljes receptben olvashatók. 

Édesszájúaknak külön receptgyűjtemény

Azoknak is készült összeállítás a legjobb receptekből, akik már a sütemények elkészítésénél tartanak, összesen 150 desszert közül lehet válogatni. A citromrémes kockához például az alábbiakra van szükség: vaj, cukor,  tojás, joghurt, tej, citromlé, kezeletlen citrom reszelt héja, só, finomliszt, sütőpor, tejszín, mascarpone, porcukor. 

Ezen kívül például a csokoládés húsvéti torta is izgalmasan hangzik, de a klasszikus linzer is sokak kedvence. 

A miniszter a piacokat népszerűsíti

 A hagyományos élelmiszereket Nagy István agrárminiszter egy frissen közzétett videóüzenetben népszerűsíti. Az agrárminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes nem csak húsvétkor a piacokon körülnézni, hiszen a kézműves termékek sokaságából válogathatunk: kolbászok, füstölt húsok, házi tojás, zöldségek sokasága várja az érdeklődőket.