BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Húsvét a konyhában: ezek a receptek feldobhatják az ünnepet

Sonkából, tojásból és zöldségekből összerakott hidegtálak, bárányból, illetve egyéb húsokból készült sültek, illetve különféle édességek – ezek a finomságok kerülnek húsvétkor a legtöbb magyar család asztalára. A hagyományos élelmiszerek a reneszánszukat élik Magyarországon, ezek fogyasztására és a termelői piacok látogatására az agrárminiszter is ösztönöz legújabb videóüzenetében.

Összeszedte a legjobb húsvéti ételeket a Mindmegette, hogy még egyszerűbb legyen összeállítani az ünnepi menüsort, a receptek sokaságából – kalács, főtt sonka, saláták, tojásos ételek, édes és sós vendégváró sütemények, hidegtálak, báránysültek – válogathat az, aki még nem készült el a fogásokkal.

Easter,Breakfast,With,Fresh,Salad,With,Quail,Eggs,,Stuffed,Eggs
Húsvétkor a legtöbb asztalra sonka és tojás is kerül, érdemes tájékozódni azonban ezek elkészítésekor / Fotó: Shutterstock (illusztráció)

A portál azokat a recepteket szedte egy csokorba, amelyek előre elkészíthetők, illetve a legjobbnak bizonyultak a kínálatukból. Az ajánlataik közül az első a kaszinótojás franciasalátával, amelyet a burgonya, a répa és az alma megpucolásával, majd ezek és a csemegeuborka feldarabolásával kell kezdeni. A harminc receptből álló gyűjteményben található a „legfinomabb tojáskrém”, töltött tojás, majonézes krumplisaláta, töltött káposzta és fasírt is. 

Traditional,Braised,Slow,Cooked,Greek,Lamb,Shank,In,Red,Wine
A báránysült elengedhetetlen fűszere a rozmaring / Fotó: Shutterstock (illusztráció)

Aki a hagyományos ételek közül a bárány mellett döntene, rozmaringgal fűszerezve készítheti el azt a 180 fokra előmelegített sütőben az alábbiak szerint:

  • a fokhagymákat megpucoljuk, a konyhakész bárány külső felületébe szurkáljuk,
  • a húst meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, fűszerezzük.
  • Köretnek a burgonyákat héjastól félbevágjuk, a lila hagymákat megpucoljuk.

Azt javasolják, hogy 1 óra 50 percig süssük a húst, hogy rózsaszínű legyen, a részletek a teljes receptben olvashatók. 

Édesszájúaknak külön receptgyűjtemény

Azoknak is készült összeállítás a legjobb receptekből, akik már a sütemények elkészítésénél tartanak, összesen 150 desszert közül lehet válogatni. A citromrémes kockához például az alábbiakra van szükség: vaj, cukor,  tojás, joghurt, tej, citromlé, kezeletlen citrom reszelt héja, só, finomliszt, sütőpor, tejszín, mascarpone, porcukor. 

Ezen kívül például a csokoládés húsvéti torta is izgalmasan hangzik, de a klasszikus linzer is sokak kedvence. 

A miniszter a piacokat népszerűsíti

 A hagyományos élelmiszereket Nagy István agrárminiszter egy frissen közzétett videóüzenetben népszerűsíti. Az agrárminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes nem csak húsvétkor a piacokon körülnézni, hiszen a kézműves termékek sokaságából válogathatunk: kolbászok, füstölt húsok, házi tojás, zöldségek sokasága várja az érdeklődőket.  


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.