Extra

Nyárias lesz a hétvége, de nem ússzuk meg az esőt sem

Pénteken a hőmérséklet csúcsértéke 20 és 26 fok között alakul. A nyárias idő ellenére többfelé várható zápor, zivatar.

Pénteken gomolyfelhők zavarják a napsütést és többfelé várható zápor, zivatar (reggel főleg a középső tájakon, napközben inkább északon és keleten) – írta meg a Köpönyeg. A hőmérséklet csúcsértéke 20 és 26 fok között alakul. A délkeleti szél zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

Sunlight,In,The,Green,Forest,,Spring,Time
tavasz, spring, napsütés, jóidő, nyárias jó idő
Nyárias lesz a hétvége, de nem ússzuk meg az esőt sem / Fotó: Shutterstock

Szombaton sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Elszórtan (főleg a Nyugat-Dunántúlon) fordul elő zápor, zivatar. A délkeleti szél többfelé lesz élénk. 26-27 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap napos, főleg délután már gomolyfelhős idő várható. Délutántól szórványosan törhet ki zivatar, alakulhat ki zápor. 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütés valószínű, a néha megnövekvő gomolyokból csak néhol fordul elő nyárias zápor, zivatar. 24 és 29 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden és szerdán többórás napsütésre van kilátás, gomolyfelhőkkel. Csak elszórtan alakul ki zápor, vagy zivatar. Az élénkülő északias széllel pár fokkal hűvösebb levegő érkezik: 21-27 fok valószínű délutánonként.

 

napsütés köpönyeg hétvége
Kapcsolódó cikkek