A Stuttgartban évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Disztribúciós, Anyag- és Információáramlási Szakvásár, a LogiMAT a világjárvány miatt kétszer egymás utáni évben lemondásra került. Idén azonban ismét megrendezték Európa egyik legnagyobb intralogisztikai rendezvényét. A pandémia előtti időkhöz hasonlóan a legnagyobb kiállító ismét a Jungheinrich. A vállalat standján bemutatásra került minden a jövő raktára számára, valamint egy világpremier keretében bemutatásra került a Junghenrich új, kompakt tárolórendszere, a PowerCube.

Fotó: Jungheinrich Hungária Kft.

Aki a jövő intralogisztikáját akarja alakítani, annak új utakon kell járnia, folyamatosan újra kell gondolnia a folyamatokat és új dimenziókat kell felfedeznie. A Jungheinrich ezt mindig is nagy szenvedéllyel tette, amiről az idei LogiMAT-on, május 31. és június 2. között Stuttgartban ismét meggyőződhettünk. A hamburgi intralogisztikai szakértő idén is a legnagyobb kiállítója volt az iparág vezető vásárának, és bemutatta legújabb fenntartható innovációit az automatizálás, a digitalizáció és az e-mobilitás területén.

A PowerCube egy automatizált kompakt tárolórendszer a kis alkatrészek és darabáru különösen tárolására és komissiózására. A tárolóládákat a PowerCube moduláris állványrendszerében akár 12 m magasan, függőleges csatornákban egymás fölött lehet tárolni. Ez a magasság különösen helytakarékos tárolást tesz lehetővé a kis alapterületen. A tárolóládák be- és kitárolását speciálisan erre a célra kifejlesztett PowerCube szatellitkocsik végzik, amelyek automatizáltan mozognak az állványrendszeren belül. Ennek az elvnek köszönhetően a PowerCube legfőbb előnye más kompakt
tárolórendszerekkel szemben, hogy a raktár rugalmasan felfelé építhető, és egyedi tetőformákhoz is igazítható.

Fotó: Jungheinrich Hungária Kft. sarah.freundel@jungheinrich.de

Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési igazgatója szerint a PowerCube a megfelelő válasz az intralogisztika számos jelenlegi kihívására: "A vállalatok egyre nagyobb időnyomás alatt állnak, vagy raktárkapacitásuk határait feszegetik. A PowerCube tökéletes megoldás arra, hogy ilyen körülmények között jelentősen növelje a raktár hatékonyságát, és ezáltal növelje a vállalat versenyképességét.
Rendkívül kompakt kialakításának és nagy teljesítményének köszönhetően a PowerCube megváltoztatja a helyet és az időt a raktárban." A PowerCube ideális megoldás az automatizálást tervező ügyfelek számára vagy a különböző ágazatokra kiterjedő e-kereskedelmi felhasználásra.

Akár önálló megoldásként, akár a széles folyosós raktárak kiegészítéseként, akár egy komplex automatizált rendszer központi elemeként - a PowerCube segítségével ügyfeleink teljes mértékben kiaknázhatják a raktárukban rejlő lehetőségeket - folytatta Erlach.

PowerCube
Fotó: Jungheinrich Hungária Kft. sarah.freundel@jungheinrich.de

A Jungheinrich a LogiMAT kiállításon bemutatta továbbá az automatizált raktározási rendszerekből és mobil robotokból álló széles portfólióját. A tavalyi évben a vállalat önvezető targoncáinak (AGV-k) választékát a legújabb autonóm mobil robottal (AMR) egészítette ki, így a megoldások még szélesebb spektrumát fedi le, amely most már az alacsony vagy magas emelésű feladatoktól, a magasraktári felrakógépektől, a padlón történő szállítástól, a vontatástól, a rakomány alatti szállítástól a robotoktól az árukig terjed. A standon a Jungheinrich partner Magazino Soto robotja, az IFOY-díjra jelölt EKS 215a automatizált irányított jármű és a Jungheinrich család legújabb tagja: az arculus AMR arculee. 

POWERLiNE, NewConcept
Fotó: Jungheinrich Hungária Kft. Volker_Strey

Virtuális vásár június 9-én 

Mindazok számára, akik nem tudtak személyesen részt venni a stuttgarti LogiMAT-on, a Jungheinrich 2022. június 9-én egy digitális esemény keretében is bemutatja a vásár kiemelt eseményeit. A virtuális eseményen mindenki részletesen megismerheti, hogyan alakítja a Jungheinrich a jövő raktárát, és a személyes eszmecserék során tanácsokat kaphat a Jungheinrich szakértőitől. 

Részletes információ: https://www.jungheinrich.com/presse-events/jungheinrich-logimat-2022-778546