A fenntarthatóság fogalma az elmúlt évtizedben került a vállalatok és a szélesebb közvélemény fókuszába, különösen az szigorított szabályozásai és a globális környezeti változások fényében. A vállalatok egyre inkább szembesülnek az ESG- (környezeti, társadalmi és irányítási) kötelezettségekkel, amelyek nem csupán a környezeti hatások csökkentését célozzák, hanem a társadalmi felelősségvállalás és az etikus vállalatirányítás előtérbe helyezését is.

PR cikk kép
Fotó: GB Academy

A CSRD irányelv értelmében szélesíti azon vállalatok körét, amelyeknek részletesebb és kiterjedtebb fenntarthatósági jelentést kell készíteniük, hogy bemutassák, milyen módon járulnak hozzá a fenntartható fejlődéshez. Miközben Nyugaton már bevett szokás a fenntarthatósági menedzserek alkalmazása, addig hazánkban még csak a tavalyi évben kezdtek felébredni a nagyvállalatok. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a fenntarthatósági menedzserekre a közeljövőben nem csak a nagyvállalatoknak, de a kkv-knak is szükségük lesz.

PR cikk kép
Fotó: GB Academy

A GB Academy válasza erre a kihívásra számos új képzés, amelyek a fenntarthatósági menedzsment különböző területeire fókuszálnak. Minden képzésben elismert szakmai partner támogatja a hitelességet és biztosítja az aktuális irányelveket is bemutató képzést.

Az építőipari specializáció során a résztvevők az épített környezet fenntarthatósági kihívásait és lehetőségeit, valamint az építőipar fenntarthatóságban betöltött szerepét ismerik meg. A képzés egyaránt hasznos irodaüzemeltetéssel, fejlesztéssel és beruházásokkal foglalkozó cégeknek, szakértőknek.

Fotó: GB Academy

A vegyipari specializáció a vegyipar specifikus kihívásaira és lehetőségeire fókuszál, bemutatva a legújabb innovatív megoldásokat és technológiákat, valamint segíti az előírásoknak és elvárásoknak történő megfelelést.

A kommunikációs specializáción a hallgatók megtanulják, hogyan kerüljék el a greenwashingot, hogyan készítsenek fenntartható, zöld kommunikációs stratégiákat és aktivitásokat, amelyek valóban szolgálják a környezeti és társadalmi célokat.

PR cikk kép
Fotó: GB Academy

Végül, de nem utolsósorban, a klímaalkalmazkodási specializációs képzésen a résztvevők megismerik a klímaváltozás okozta globális hatásokat, azok egy cég életére gyakorolt kihatását és kezelésüknek a gyakorlati megoldásait.

A GB Academy képzései nem csupán a jelenlegi, hanem a jövő fenntarthatósági menedzsereinek is alapvető tudást és eszközöket kínálnak ezen az úton.

További információkért látogasson el a GB Academy hivatalos weboldalára.

PR cikk kép
Fotó:GB Academy