BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfüggesztették a hamis PCR-teszteket kiállító orvost

Egy intézményi rutinellenőrzésen derült fény a negatív PCR-tesztekkel való visszaélésekre.

A Semmelweis Egyetem (SE) felfüggesztette annak az orvosnak a munkavégzését, aki hamis PCR-teszteket állított ki a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) számára – közölte az egyetem csütörtökön.

Egy intézményi rutinellenőrzésen derült fény arra, hogy az egyetem nevében több esetben úgy állítottak ki negatív PCR-leletet a Magyar Tenisz Szövetség tagjainak, hogy az adott mintákat az intézmény laborja nem vizsgálta.

Fotó: Shutterstock

A belső eljárás lezárását követően az egyetem, a leleteken is szereplő orvos munkavégzését felfüggesztette,

valamint az MTSZ keretorvosi tevékenységére vonatkozó, úgynevezett további jogviszony létesítése és fenntartása tárgyában kiadott engedélyét 2022. február 1-jén visszavonta, így az orvos a továbbiakban nem láthatja el ezeket a feladatait sem – olvasható a közleményben.

Vizsgálatot indított a Magyar Tenisz Szövetség

A honi szakszövetség elnöksége utasította az ellenőrző bizottságot, hogy vizsgálja meg, a szövetséggel kapcsolatban álló versenyzők és sportszakemberek tesztelése során történhetett-e bármilyen visszaélés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.