BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ukrán elnök optimista, miközben az oroszok Kijev felé fordítják fegyvereiket

A felek állítólag konkrét javaslatokat kezdtek megvitatni az ultimátumok helyett.

A Reuters szerint Zelenszkij ukrán miniszterelnök némi optimizmust vélt felfedezni az orosz tisztviselőkkel folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban. A felek állítólag konkrét javaslatokat kezdtek megvitatni az ultimátumok helyett. Zelenszkij továbbra is a békekötésre, a háború befejezésére szólít fel. 

Az orosz erők mintegy 15 mérföldre vannak Kijev központjától, és hamarosan nagyszabású orosz támadás indulhat a főváros ellen az Egyesült Királyság hírszerzése szerint – írja a CNBC. Közben az ukrán hatóságok azzal vádolták Oroszországot, hogy megakadályozza a lakosok evakuálását az ország déli részén fekvő Mariupolból. A városban szörnyű állapotok uralkodnak, a civilek nem tudnak elmenekülni. Kevés az élelmiszer, a víz és az áram.

Az orosz légierők pénteken újabb ukrajnai városokra mértek csapást, ami arra utal, hogy Moszkva kiterjesztett támadásokat indít, különösen Nyugat-Ukrajnában. 

Fotó: Sputnik via AFP

Az új műholdképek azt mutatják, hogy a Kijevtől északra régóta mozgásban lévő orosz konvojokat átcsoportosították a városon kívüli erdőkbe, ami a főváros felé irányuló újbóli nyomulást jelezheti. 
 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.