A német Rheinmetall bejelentése szerint Kassától délre, a magyar határ közeli Szepsiben (Moldava nad Bodvou) 30 millió euró ráfordítás árán gyalogsági harcjárműgyárat építhet. A mintegy 150 főnek munkát telephelyen a Lynx típusú harckocsik alvázát és lövegtornyát gyártanák. A német társaság tervezett beruházása szorosan összefügg a szlovák honvédelmi minisztérium tenderével, Pozsony ugyanis 152 lánctalpas harckocsit vásárolna, együttesen 1,74 milliárd euró értékben. 

A tenderre több ajánlat érkezett, az egyik éppen Magyarországról, amelyik a részben magyar gyártmányú német Lynx páncélosokat ajánlotta megvételre. 

A másik három ajánlat Lengyelországból, Spanyolországból és Svédországból futott be. A szlovák honvédelmi tárca június végéig értékeli ki az ajánlatokat. A versenykiírás egyik feltétele, hogy a megvásárolandó katonai eszközök mintegy 40 százalékát Szlovákiában gyártsák le. Pozsony a szovjet időkben rendszeresített BMP-2-es gyalogsági harckocsikat szeretné új járművekkel lecserélni.