Elon Muskot teljesen meglepte, hogy az Egyesült Államok korábbi elnöke meg mindig ki van tiltva a platformról

nyilatkozták a The Wall Street Journalnek források, akik nem rég beszéltek a technológiai mogullal.

A Tesla és a SpaceX fejének 44 milliárd dolláros ajánlatát április 25-én fogadta el a cég igazgatósága. Több kitiltott személy már elkezdte pedzegetni, hogy visszatérhetnek-e az oldalra most, hogy Musk megszerezte a portált.

Jyvaskyla,,Finland,-,June,13,,2017:,The,Official,Twitter,Account
Fotó: Shutterstock

Ennek ellenére Donald Trump a Fox Newsnak adott interjújában azt mondta, hogy

nem fog visszatérni a Twitterre.

Ehelyett a követői a saját közösségi média oldalán, a TRUTH-on olvashatják majd a posztjait olvasható a Business Insider oldalán.

Remélem Elon megveszi a Twittert, mert ő egy jó ember, aki javítani fog a platformon. Ennek ellenére én mindenképpen a TRUTH-on fogok maradni

— nyilatkozta Trump még korábban.

Donald Trumpot 2021 januárjában tiltották ki a Twitterről miután támogatói megrohamozták a Capitoliumot, hogy megakadályozzák a 2020-as választások hitelesítését. A vádak szerint Trump tweetjei megsértették az oldal dezinformáció terjesztésére és az erőszakra felbújtásra vonatkozó előírásait. 

azt állítja magáról, hogy vissza tudja terelni a Twittert a helyes útra, magát pedig a szólásszabadság elkötelezett hívének nevezete egy bejegyzésében.

A nagy szavak ellenére a Business Insider munkatársa felhívta rá a figyelmet Musk korábban perrel fenyegetett olyan bloggereket, akik kritikus hangot ütöttek meg vele szemben, illetve arról is vannak hírek, hogy elbocsátotta azokat az munkatársait, akik nem értettek egyet vele.