A körülményekhez képest jól állta a sarat kedden a Budapesti Értéktőzsde. Miután az amerikai Snap cég hétfői tőzsdezárást követő kiábrándító profitfigyelmeztetése nyomán a tengerentúli tőzsdeindexek 1,5-3,5 százalékos mínuszban nyitottak, ami a brit FTSE 100 és a spanyol IBEX 35 kivételével meghatározó európai társaikat is a mélybe rántotta, a BUX 42 978 ponton zárt, azaz csupán 1,1 százalékkal csökkent a záróértéke. 

medve piac Bear market trend, red downtrend arrow lefele nyíl. Stock Exchange tőzsde and concept of a trading kereskedés chart. Low poly, wireframe 3d Raster illustration. Abstract polygonal image on blue neon background
Fotó: Shutterstock

Összehasonlításképpen kora estére a DAX 1,7 százalékot, a párizsi tőzsdemutató pedig 1,5 százalékot veszített. A magyar részvénypiac forgalma 13,5 milliárd forint volt. Idehaza a múlt héten rendkívül jól szerepelt Richter esett a legnagyobbat. A gyógyszergyártó részvényei 3,7 százalékkal, 7380 forintig zuhantak. Az OTP befektetői sem ejtettek örömkönnyeket a bankpapír 1,6 százalékos lejtmenete és 10 295 forintos záróára láttán. 

A Mol és a Magyar Telekom részvényei viszont a nemzetközi pánikhangulat dacára is emelkedni tudtak. Az olajrészvény 1,1 százalékkal, 2872 forintra drágult, miközben a Magyar Telekom 2 százalékkal, egészen 419 forintig erősödött. A kisebb kapitalizációjú részvények közül a Graphisoft Park érte el a legnagyobb forgalmat, az ingatlanpapír kurzusa 0,8 százalékkal, 3610 forintra nőtt. 

A hazai deviza nem nagyon mozgolódott. Estefelé az eurót 383, a dollárt 357 forinton váltották.