Jelenlegi, 2021–22-es üzleti évében a Delta Technologies frissített csoportszintű árbevétele a 22–26 milliárd forint közötti tartományba várható, ami jelentősen meghaladja a közzétett stratégiai tervben szereplő 17,2 milliárdos bevételt – közölte szerdán a cég vezetősége a rendelkezésére álló legújabb információk alapján.

mnb kamatemelés százalék Increasing percentage icon.Profit high growth arrow and percent icon.profit increase arrow up symbol.Interest rate, stocks, financial, ranking, mortgage rates and Cut up concept.The economy improving
Fotó: Shutterstock

A kiemelkedő árbevétel hatására a várható nettó eredmény is a pozitív tartományba kerül. A féléves jelentésben prognosztizált 323 millió forintos veszteség helyett várhatóan 720 millió és 1,03 milliárd közötti nyereséget érhet el a cégcsoport.

A Delta Technologies vezetése – szükség szerint – a jövőben is frissíti a vezetői előrejelzésben ismertetett kiemelt pénzügyi célokat.

A cég részvényei a hírre több mint 3 százalékkal, 39 forintra drágultak, ami még nagyon messze esik az év végi 60 forintos árfolyamtól.