Rendkívül erősnek ígérkezik a nyári utazási szezon, mivel a világ kilábal a COVID-19 világjárványból – mondta szerdán a Yahoo Finance Live-on Anthony Capuano, a Marriott vezérigazgatója.

Westin Paris Vendôme hotel
Fotó: marriott.co.uk

"Szerintem kasszarobbantó nyárra számíthatunk" – tette hozzá Capuano. "Éppen a múlt héten jártam Európában, és a csapataink készen állnak. Ha megnézik a nyári utazási csúcsszezonra szóló előfoglalásokat, akkor láthatják, kétségtelenül ez egy fantasztikus utazási szezon lesz."

A Marriott részvényei szerdán napközben 2 százalékkal is emelkedtek, miután év eleje óta már 6 százalékkal drágultak. Eközben az amerikai S&P 500 részvényindex 12 százalékkal, a Hilton és a Hyatt kurzusa pedig 7, illetve 9 százalékkal csökkent.

Az biztos, hogy a Marriott szállodalánc szerdán közzétett első negyedéves eredményei pozitív jelzést küldtek a jövőbeli keresletre vonatkozóan. A Marriott első negyedéves egy szobára jutó bevétele (RevPar) 96,5 százalékkal nőtt éves bázison. A korrigált nettó nyereség pedig 1,25 dollár lett részvényenként, ami messze felülmúlta a 90 centes elemzői konszenzust. A kedden tőzsdezárás után jelentő számai is jobbak lettek a vártnál.

A Marriott újra osztalékot fizet, és jelezte, hogy hamarosan újraindíthatja a részvény-visszavásárlásokat is.

„Úgy gondolom, hogy az osztalékfizetés helyreállítása igazolja, mennyire bízunk az idegenforgalom tartós fellendülésében világszerte" – emelte még ki Capuano.