Elhalasztották a baranyai éttermi kultúra kiemelkedő eseményét, a Pécsi Szelet fesztivált a közelgő zivatarveszély miatt – számoltak be a szervezők Facebook-oldalukon. A rendezvény azzal a céllal jött létre, hogy a megye legjobb éttermeit, borászatait és termelőit évente egyszer összehozza, és egy minőségi kivitelezésű, de oldott hangulatú fesztivállal közelebb vigye a gasztronómia iránt érdeklődőkhöz.

Mint írják a szervezők, borzasztó nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen minden előkészülettel végeztek, illetve a részt vevő kollégáknak is rengeteg munkája, pénze áll a programban.

Pécsi Szelet 2020
Fotó: Facebook / Kovács Zoltán

Kiemelték, hogy önmagában az esős idő miatt nem kényszerülnének a lemondásra, de a szél, a nagy mennyiségű csapadék és a lehetséges jégeső életveszélyes helyzetet idézhet elő. 

Az augusztus 20-i fővárosi tűzijáték megrendezése is veszélybe került: az operatív törzs keretein belül létrejött egy kimondottan az időjárással foglalkozó munkacsoport, amely folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását, és ha szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépésekről. Szombaton felhőszakadás és jégeső is lehet a Koponyeg.hu előrejelzése szerint.