Az utolsó pillanatban is lefújhatják az augusztus 20-i budapesti tűzijátékot az időjárás miatt. A Kormányzati Tájékoztatási Központ elmondása szerint ma az operatív törzs keretein belül létrejött egy kimondottan az időjárással foglalkozó munkacsoport, amely folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és amennyiben szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépésekről.

Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat is kiadott egy közleményt, miszerint a légkör pontosabb, alaposabb feltérképezésére extra szondákat enged fel a következő napokban, hogy segítsék a hétvégi ünnepi programokra készülődőket. A szakemberek szerint egy hidegörvény lesz a hétvégén a térségben, emiatt záporok, zivatarok bármikor előfordulhatnak.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Nem véletlen az óvatosság, emlékezetes, hogy 2006. augusztus 20-án a fővárosi tűzijáték katasztrófába fulladt, az esemény alatt egy hatalmas vihar csapott le Budapestre, amelyben öten haltak meg, ötszázan pedig megsebesültek. Az eset után a károsultak az államot is beperelték.

Bármilyen, a programokban bekövetkező esetleges változásról vagy az időjárással kapcsolatos intézkedésekről a közvéleményt azonnal tájékoztatjuk! Tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy mielőtt útnak indulna, tájékozódjon az aktuális információkról

– figyelmeztet a Kormányzati Tájékoztatási Központ.