Hétvégére lehűl az idő, ismétlődő záporok, zivatarok várhatók a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad a szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádé, a tűzijáték sorsa még függőben. Elhalasztották a baranyai éttermi kultúra kiemelkedő eseményét, a Pécsi Szelet fesztivált is a zivatarveszély miatt. 

stormcloud, viharfelső, vihar, eső
Fotó: Rob Engelaar / AFP

Szombaton, augusztus 20-án, nemzeti ünnepünk napján erősen gomolyfelhős lesz az ég, és főleg az ország széles, középső sávjában várható ismétlődő zivatar, zápor.

Felhőszakadások és jégesők is lehetnek.

Nagy területen erősödik meg az északnyugati szél. Zivatarok környezetében heves szélrohamok lehetnek, 25 és 35 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az erősen felhős vagy borult égből sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, zivatar. Tartós esőre inkább a Dunántúlon számíthatunk. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék valószínű. A hőmérséklet 19 és 27 fok közé csökken, mindenhol megszűnik a nagy meleg. Erős marad az északi szél.

Hétfőn marad a sok gomolyfelhő, és továbbra is többfelé várható zápor, zivatar. Nyugaton eső is lehet. Erős lesz az északi, északkeleti szél. Délután 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd reggelig még lehetnek záporok, zivatarok, majd naposra fordul az idő. A nappali felmelegedés 25 és 30 fok közé erősödik. Az északkeleti szél már csak élénk lesz.

Szerdán sok napsütésre van kilátás, és már csak elszórtan fordul elő csapadék.

Visszatér az igazi nyári idő: 30 fok körüli értékeket mérhetünk délután.