Szerdán az ország délnyugati felén borult időre számíthatunk gyenge esővel, szitálással, a hegyekben havas esővel. Az ország északkeleti felén ugyanakkor átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet, és kevés napsütés is lehet. Az északkeleti szél megélénkül. 5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Reflection,Of,Tree,In,Water,Puddle,On,The,Sidewalk
Az eső is lesújthat ránk a hideg őszi szerdai napon.
Fotó: Shutterstock

Csütörtökön az ország északkeleti felén változóan, délnyugaton erősen felhős lesz az ég – itt előfordulhat szitálás, kisebb eső. Estétől dél, délkelet felől mindenhol erős felhősödés kezdődik. 6 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg.

Pénteken dél felől beborul az ég, és többfelé várható gyenge vegyes halmazállapotú csapadék: nagyrészt eső, szitálás, de a magasabban fekvő tájakon havas eső, havazás is valószínű. 1 és 5 fok közötti értékeket mérhetünk. Gyenge lesz a légmozgás.

Szombaton borult, párás, néhol egész nap tartósan ködös idő lesz. Szitálás, ködszitálás bárhol, de nagyobb eséllyel nyugaton fordulhat elő. 3–9 fok valószínű délután.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után nyugaton borult idő lesz, szórványosan esővel; míg keleten némi napsütés is lehet a változó rétegfelhőzet mellett. Marad a 3–9 fokos maximum. Élénk lesz a keleti szél.

Hétfőn borult, párás, foltokban ködös idő lesz. Szórványosan várható eső, szitálás, ködszitálás. 6 fok körül alakulhat a hőmérséklet.