A Dunántúlon vékonyodik, szakadozik a felhőzet, keletebbre erősen felhős vagy borult lesz az ég – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csapadék jellemzően a keleti országrészekben várható. Az eső mellett a hegyvidékeken havas esőre, helyenként havazásra is lehet számítani. A Dunántúlon elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor a nap folyamán. Az élénk északnyugati szelet a szélcsatornában olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4 és 10 fok között valószínű. Késő este mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint a Dunántúlon tovább szakadozik a felhőzet, és akár több órára is kisüthet a nap. Keleten rétegfelhős időre számíthatunk, elszórtan szitálással, kisebb esővel. Estétől délnyugaton sűrű ködfoltok képződnek. A hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Az északnyugati szél gyengül.

Szombat

Reggelre több helyen lesz ködös a levegő, majd napközben rétegfelhős idő valószínű. Kisebb szitálás bárhol előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan rétegfelhős lesz az ég, tehát némi napsütés is lehet. Kisebb eső, szitálás elvétve előfordul, 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő

Délnyugaton már tartósan párás, rétegfelhős időre van kilátás. Északkeleten ezzel szemben még napsütés is lehet. Marad a 6-7 fokos maximum.

Kedd

Tartósan borult, párás időszak kezdődik, miközben fokozatosan csökken a hőmérséklet. Szitálás, ónos szitálás kialakulhat. Reggelente mínusz 1, mínusz 2, délutánonként 3, 6 Celsius-fok valószínű.