Amikor Brüsszelben az Oroszország elleni szankciókat bevezették, nyilvánvalóan minden tagállamnak, így Magyarországnak is hazudtak, hiszen a szankciók Európának ártanak valójában, és nem Oroszországnak – jelentette ki az építési és közlekedési miniszter csütörtökön Mohácson.

Lázár János a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvényén, a fórumot megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az is hazugság volt, hogy a szankciók segítségével hamarabb véget ér a háború, ehelyett a háború vége jelenleg nem is látszik.

A miniszter szerint az is hazugság volt Brüsszel részéről, hogy a szankciós csomag nem érinti az energiát, és nem lesz hatása az energiahelyzetre. Ezzel szemben a szankciók miatt elszabadultak az energiaárak, a növekvő energiaárak miatt pedig megnőtt az – mondta.

Lázár János szerint abból a nehéz helyzetből, amelybe Magyarország Brüsszel miatt került, akkor lehet kilábalni, ha a kormányt továbbra is támogatják, ezért mindenkit arra kért, hogy vegyen részt a nemzeti konzultációban.