Szerdán délnyugat felől beborul az ég, azonban inkább csak estétől lehet elszórt vegyes halmazállapotú csapadék: északon hószállingózás, máshol átmeneti ónos eső, majd szitálás. A délkeleti szél megerősödhet, –2 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Winter,Blue,Sky,With,Falling,Snow,,Snowflake.,Holiday,Winter,Background
tél, hó, havazás
Velünk marad a hideg, hószállingózásra is számítani lehet
Fotó: Shutterstock

Csütörtökön borult, párás időre számíthatunk. Eleinte elszórtan (főleg északon) fordul elő ónos eső, szitálás, majd késő estétől délnyugat felől esőzés kezdődik. 1 és 7 fok közé enyhül az idő. A délkeleti szél megélénkül. 

Pénteken eleinte borult lesz az ég és sokfelé várható kiadós eső. Napközben átmenetileg vékonyodik a felhőzet, az Alföldön elő is bukkanhat a nap. Ekkor főleg északon és nyugaton lehet eső, míg délen és keleten záporok alakulnak ki, sőt akár zivatar is lehet. Délkeleten 10–12, máshol 2–9 fok valószínű. 

Szombaton erősen felhős vagy borult marad az ég, és az esőt egyre több helyen havas eső, majd havazás váltja fel. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, amely a nap második felétől hófúvást okozhat. Napközben csökken a hőmérséklet, erős lehűlés várható. 

Vasárnap több helyen egész nap borult, párás marad az idő, hószállingózás eleinte még előfordul. Lehetnek azonban derűsebb tájak is. Reggel –10, –5, délután –5, +3 fok valószínű. 

Hétfőn erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Számottevő csapadék nem lesz, de hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. 0 fok körül alakul a maximum.