A Honvédelmi Minisztérium utasítására megváltoztak a Magyar Honvédség alakulatainak megnevezései – közölte a Magyar Honvédség Online szerdán.

A gyorsan változó, új világrendben Magyarország biztonságának egyik legfontosabb garanciája egy modern, ütőképes hadsereg, ezért már évek óta tart a korszerű fegyverrendszerek beszerzése, a harctéri követelményeknek megfelelő személyi felszerelések fejlesztése és a katonai hivatást méltóan elismerő illetmények bevezetése

– olvasható a közleményben. Hozzátették: a modernizálás és korszerűsítés mellett kiemelt feladat a katonák harcos szellemiségének megteremtése is, „amelyet a vérrel írt hagyományok éltetnek”.

Hadrendbe áll a magyar honvédségnél a legendás német Panzerfaust utódja

Az új fejlesztésből Magyarország vásárol először a világon. Nem szimpla beszerzésről van szó, a páncéltörő hazai gyártása is hamarosan elindul.

Közölték: a most kiteljesedő haderőfejlesztés kiváló alkalmat nyújt a Magyar Honvédség belső hagyományrendszerének újraalkotására. A végső cél az, hogy a Magyar Honvédség visszanyerje azt a nimbuszát, hogy egy olyan általános köztiszteletben álló nemzeti intézmény legyen, amely a magyarság megmaradásának letéteményese és biztosítéka – írták.

Így születtek meg a magyar hadtörténelem sajátosságait figyelembe vevő új alakulatmegnevezések, ami immár lehetőséget teremt arra, hogy a mai magyar katonák nagyon dicső, vérrel írt múltú alakulatok töretlen tradícióját vallhassák magukénak, és valódi hősök állhassanak példaképül előttük

– olvasható a cikkben.

Többek között 

a korábbi MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred új elnevezése: MH Dánielfy Tibor 205. Rakétaezred.