BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jócskán megemelték a béreket a Rábánál

Nagyobb szerepet kap az egyéni teljesítmény a bérezésben.

Jelentős, a korábbi évekhez képest másfélszeres mértékű, azaz 15 százalékos átlagos alapbérfejlesztést hajt végre a Rába az év elejére visszamenő hatállyal.

230123 GyőrRába Járműipari Holding Nyrt.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A béremelés a szakszervezetekkel kötött megállapodás alapján a Rába csoporthoz tartozó valamennyi vállalat munkavállalóira kiterjed.

A holding vállalatainál a jövőben nagyobb szerepet kap a teljesítményarányos bérezés, és nagy hangsúlyt fektetnek további ösztönzőrendszerek kidolgozására, a meglévők átalakítására.

A felek elősegítik a minőségi és produktív munkavégzést, 

egyes munkavállalóknál a megállapodásnál jóval nagyobb mértékű is lehet az emelés az előző évi egyéni teljesítmény alapján.

A vállalat továbbra is hozzájárul a munkavállalók körében népszerű önkéntes nyugdíjpénztári befizetésekhez, illetve átalakított formában, az egyéni teljesítményre fókuszálva, fenntartja a mozgóbéres kifizetési rendszert is.

A Rába modernizációs programjának 2024–2025-ben lesz látható eredménynövelő hatása

Az utóbbi másfél évben elindította teljes termelési vertikumának korszerűsítését a győri holding – mondta el a VG-nek Hetzmann Béla vezérigazgató annak apropóján, hogy Palkovics Lászlót választották a felügyelőbizottság elnökévé.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.