A legmagasabb rangú magyar kitüntetést, a Szent István-rendet vehette át Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke pénteken Budapesten, a Sándor-palotában Novák Katalin köztársasági elnöktől.

CSÁNYI Sándor, MTI, Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Csányi Sándort az államfő Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Magyarország jó hírnevét erősítő, kivételesen sokoldalú életműve, a magyar gazdaság versenyképességét szolgáló, stabil bankrendszer kialakításában és fejlesztésében betöltött, meghatározó szerepe, a közép-európai régió egyik legkiemelkedőbb magyar vállalatvezetőjeként elért sikerei, a nemzeti értékek és érdekek iránti elkötelezettsége, a magyar kultúra, oktatás és sport, valamint a tehetséggondozás támogatásában is példaadó életútja elismeréseként tüntette ki a Magyar Szent István-renddel.

Csányi Sándor köszönő beszédében elmondta, kivételezett helyzetbe került a Magyar Szent István-rend odaítélésével, hiszen Magyarország legmagasabb rangú állami kitüntetését megkapni különleges dolog. Hangsúlyozta, 

az elmúlt évtizedekben sok pozícióban szolgált már, de az ország érdekét mindig az általa vezetett cég vagy szervezet érdekei elé helyezte.

 Csányi Sándor Orbán Viktor miniszterelnök, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a magyar kormány több tagja, közjogi méltóságok és a rend korábbi kitüntetettjei jelenlétében vehette át a köztársasági elnöktől a Magyar Szent István-rendet.