Szerdán az ország északkeleti felén napos, gyengén felhős időre számíthatunk. Délnyugaton ugyanakkor gyakran lesz erősen felhős az ég, és kisebb eső is előfordulhat – írta a Köpönyeg.hu. Az északkeleti szél megélénkülhet. Reggel 0, délután 9–11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Felhő, cloud, cloudy, autumn, csapadék, eső, ború, ősz
Fotó: Shutterstock

Csütörtökön délen, délnyugaton erősen felhős lesz az ég, és itt kisebb eső is előfordulhat. Északon, északkeleten ugyanakkor sok napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge marad a légmozgás.

Pénteken változóan felhős idő lesz, továbbra is délen a több felhővel. Napközben észak felől szakadozik mindenhol a felhőzet. Esetleg elvétve lehet záporeső. 10 fok körüli értékeket mérhetünk. Az északnyugati szél megélénkülhet.

Szombaton többórás napsütés valószínű, délután felhőátvonulásokkal. Kicsi az esély csapadékra. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. Egyelőre marad a 10 fok körüli maximum.

Vasárnap északnyugat felől gyakran megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor, hózápor előfordulhat. Estig erős marad az északnyugati szél. Lehűl az idő: reggel 0, délután plusz 5–6 fok várható.

Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakulhat ki havas eső, eső. A csúcshőmérséklet 3 és 9 fok között változik.