Szerdán reggelig, délelőttig keleten még előfordul elő, majd mindenhol csökken a felhőzet, többórás napsütés várható. Délután nyugaton újabb felhősödés kezdődik – írta a Köpönyeg.hu. Az eleinte még erős északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Strong,Sun,,Blue,Sky,And,Cumulus,Clouds
sunshine, nap, napsütés, tavasz, nyár, summer, jóidő
Fotó: Shutterstock

Csütörtökön nyugat felől fokozatosan beborul az ég, és a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor. Kiadós mennyiségű eső is eshet. Nyugaton az északnyugati, máshol a délkeleti szél erősödhet meg. A csapadékos Nyugat-Dunántúlon 9–14, máshol 15–20 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken dél, délnyugat felől már sokfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Délután dél felől csökken a felhőzet, előbukkanhat a nap. Nyugaton az északnyugati, máshol a déli szél erősödhet meg. Zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. Keleten 20, nyugaton 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton a pár órás napsütés mellett délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A déli szél élénk marad. 6 és 16 fok között változik a csúcsérték.

Vasárnap délen, délnyugaton erősen felhős lesz az ég, és itt szórványosan lehet zápor. Az ország északi, északkeleti felén ugyanakkor többórás napsütés valószínű. 12–19 fok várható.

Hétfőn változóan gomolyfelhős lesz az ég, elszórtan fordul elő zápor. Az északkeleti szél megélénkül. 15–20 fok közé melegszik a levegő.