Szerda délelőtt fátyol-, délután gomolyfelhők zavarják a napsütést. Nem lesz csapadék. Az északi szél élénk, északnyugaton és északkeleten még erős lesz – írta a Köpönyeg.hu. 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Strong,Sun,,Blue,Sky,And,Cumulus,Clouds
sunshine, nap, napsütés, tavasz, nyár, summer, jóidő
Kiélvezhetjük az esőmentes napot.
Fotó: Shutterstock

Csütörtökön eleinte változóan felhős időnk lesz, nyugat felé haladva több napsütéssel. Később északkelet, kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északkeleten havazás, havas eső, eső egyaránt kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 2 és 12 fok között alakul a hőmérséklet – északkeleten lesz a téliesen hideg idő.

Nagypénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Az ország északkeleti felén, kétharmadán többfelé alakul ki eső, szitálás. Néhol havas eső is lehet. 3–13 fok valószínű, ismét északkelet felé haladva lesz hidegebb. Élénk marad a légmozgás.

Szombaton marad az erősen felhős, borongós idő. Többfelé, több alkalommal fordulhat elő eső, zápor. Az északkeleti szél megélénkül. Hűvös lesz: délután csak 5–12 fok valószínű.

Húsvétvasárnap az erősen felhős égből még szórványosan alakul ki újabb csapadék. Délután dél felől szakadozik a felhőzet, előbukkan a nap. 7 és 14 fok között várható a maximum.

Húsvéthétfőn változóan felhős időre van kilátás, elszórtan fordul elő zápor. 10–16 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.