A Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca alkotta magyar női kardcsapat 45:38 arányban legyőzte a francia válogatottat a milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság döntőjében. Ezzel a kardcsapat megvédte világbajnoki címét.  

BATTAI Sugár Katinka; SZÛCS Luca; PUSZTAI Liza; MÁRTON Anna
Fotó: Illyés Tibor

A magyar csapat a negyeddöntőben a görögöket verte 45:35 arányban, majd az elődöntőben a koreai csapatot 45:39-re. A másik elődöntőben a franciák az ukrán csapatot győzték le 45:32-re. Az ukrán együttesben pástra lépett az egyéni versenyen kizárt Olga Harlan. 

Egy évvel ezelőtt is a franciákkal vívták a döntőt,

akkor Kairóban 45-40-re bizonyultak jobbnak. Mindkét csapat összetétele változott a tavalyihoz képest. A magyar csapatban Katona Renátát váltotta a tokiói olimpián sérült térddel negyedik helyen végzett, majd műtéteken és rehabilitáción átesett, s gyerekszülés után idén januárban visszatért, korábbi vb-bronz- és Eb-ezüstérmes Márton Anna. 

A döntő mérkőzés első felében a franciáknak ment jobban, már 25:18 arányban is vezettek. De 

a csereként beálló Márton Anna 11:5-ös eredménnyel

jelentősen csökkentette a hátrányt. A harmadik szakasz 29:30-as francia vezetéssel indult, ám Battai Sugár 6:3-as, majd Márton Anna 5:1-es győzelmet aratott, végül Pusztai Liza zárt 5:4-es asszóval. Márton plusz 10, Battai plusz 4, Szűcs mínusz 2, Pusztai mínusz 5 találattal végzett.