Az áradások miatt összeomlott egy vasúti híd Dél-Norvégiában, személyi sérülés nem történt, mivel a hidat a múlt heti esőzések idején lezárták – közölte a helyi rendőrség hétfőn. A közleményben azt írták, hogy az Eidsvoll–Trondheim vasútvonalon található híd fémszerkezetének csaknem fele leomlott, és a Lagen-folyóba esett, mert az egyik pillér az utóbbi napok erősen megemelkedett vízszintje miatt meggyengült – állt a közleményben. A híd a térségben leesett óriási mennyiségű eső miatt a múlt hét óta zárva volt.

A területet sújtó árvizeket és földcsuszamlásokat a Hans elnevezésű vihar okozta. Az ítéletidő először Svédországot érte el a múlt hét elején, majd nem sokkal később Norvégiát is. Több folyó kilépett a medréből, és ezreket kellett kitelepíteni a veszélyessé vált területekről. A rossz idő a közlekedésben is fennakadásokat okozott, az ország délkeleti részén található Ringerike járás vezetése pedig azt jelentette, hogy hétfő délelőttig 920 lakosuk nem tudott hazatérni az útakadályok miatt.

Noha az ítéletidő sújtotta régiók többségében stabilizálódni látszik a helyzet, a meteorológiai előrejelzés szerint kedden ismét tetemes mennyiségű eső várható Délkelet-Norvégiában, ezért a hatóságok arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy további földcsuszamlások keletkezhetnek.