Megdőlt a hajnali melegrekord pénteken: Sellyén nem csökkent 11,1 Celsius-fok alá a hőmérséklet – közölte a HungaroMet Zrt. szombaton a honlapján. Az MTI tudósítása szerint azt írták: folytatódik a tavasziasan enyhe idő és továbbra is rekordok dőlnek meg.

20231101 NyíregyházaA késő őszi kellemes időjárást szerdán sokan használták fel arra, hogy kint legyenek a természetben. Nyíregyházán a Sóstói-erdőt is sokan választották úticélul. Míg az idősebbek sétáltak vagy éppen kutyát sétáltattak, addig a fiatalok a kondiparkban kitornázhatták magukat.Fotó: Gazdag Mihály GM Kelet MagyarországKépen: Sóstói-erdő
Fotó: Gazdag Mihály/Kelet-Magyarország

Hozzátették: pénteken még a nap leghűvösebb időszakában sem ment 11,1 Celsius-fok alá a hőmérséklet Sellyén, ezzel pedig megdőlt az erre a napra vonatkozó napi legmagasabb minimumhőmérséklet országos rekordja. Közölték azt is, a korábbi rekord 10,3 fok volt, amit még 2016-ban mértek Kaposvár Fészerlak állomáson.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint az előttünk álló napokban is folytatódik a szokatlanul enyhe idő.

Vasárnap

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Tiszántúlon csak néhol, máshol többfelé várható eső, zápor. Estefelé egy-egy zivatar is kialakulhat. Estig a déli, estétől az északnyugati szél erősödik meg. 10 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, a tartósan esős északnyugaton lesz a hűvösebb.

Hétfőn

A déli órákig marad a borongós idő szórványosan újabb esőkkel. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, de északkeleten még este is lehet csapadék. 11 fok körüli értékeket mérhetünk. Erős lesz az északnyugati szél.

Kedden

Eleinte keleten még erősen felhős lesz az ég, és kisebb csapadék is előfordul. Később nyugat felől tovább csökken a felhőzet, kisüt a nap. Fokozatosan gyengül a szél is. A csúcsérték 10 fok körül valószínű.

Szerdán, csütörtökön

Változóan felhős időre van kilátás, eső nélkül. Reggelente 3, délutánonként 13 fok körül alakulhat a hőmérséklet.