Ingatlan

Rábólintott a versenyhivatal a Mom Park eladására

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta a MOM Park bevásárlóközpont átruházásáról szóló tranzakciót, így az az OTP Ingatlanbefektetési Alap tulajdonába kerülhet – közölte az eladó Wingholding Zrt. a tőzsde honlapján hétfőn.

A tájékoztatás szerint a Wingholding Zrt. által 16,6 százalékos arányban tulajdonolt MOM-Park MFC Kft. és az OTP Ingatlanbefektetési Alap között létrejött adásvételi szerződés alapján a versenyhivatal jóváhagyta a bevásárlóközpont átruházására vonatkozó tranzakciót.

Így az ingatlan átruházásának legfőbb feltétele teljesült, és ennek alapján a tranzakció zárása várhatóan 2018. augusztusban megtörténik – írták.

A Wingholding Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. kötvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén kereskednek. A Wingholding Csoport kiskereskedelmi ingatlanjai közé így a MOM Park, az Agria Park, az Eurocenter, a Family Center, és a Praktiker tartozik. A WING Zrt. a magyar vezető ingatlanfejlesztő és befektető cége, az egyik legnagyobb magántulajdonban lévő magyar ingatlanvállalkozás.

A vállalat működésének majd 20 éve alatt több mint 150 milliárd forint értékű befektetést eszközölt magyar ingatlanokba, projektportfóliója mintegy 800 ezer négyzetméter alapterületű ingatlant fed le.

Gazdasági Versenyhivatal MOM Park OTP Ingatlanbefektetési Alap
Kapcsolódó cikkek