Ingatlan

Újabb magyar épület nyert rangos díjat

Az idei International Property Awards rangos nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón a Paulinyi-Reith & Partners által tervezett Pannon Park Biodóm lett Európa legjobb szabadidős épülete, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb és legnagyobb szabású fejlesztése.

A Pannon Park Biodóm projekt az európai megmérettetésen elnyerte kategóriájának európai fődíját, de a korábbi, október 25-i, hazai szintű fordulóban kiemelt, Five Star Winner elismerésben is részesült.

A Pannon Park a Kárpát-medence ősi élővilágát fogja feleleveníteni a világ legkorszerűbb állattartó megoldásainak segítségével.

A Biodóm maga egy szubtrópusi klímájú, állatokkal és növényekkel benépesített közösségi tér több mint 17 ezer négyzetméter alapterületen.

Fotó: Paulinyi-Reith & Partners

A tervezés során arra törekedtünk, hogy egy olyan szabályozott és élőház jellegű klímával rendelkező, dombszerű csarnokszerkezetet hozzunk létre, amely télen-nyáron alkalmas egy zárt ökoszisztémaként működő világ bemutatására. Ezzel elértük azt, hogy a Biodóm élőlényei a lehető legtermészetesebb környezeti feltételek között éljenek majd

– mondta Dr. Paulinyi Gergely, a Paulinyi-Reith & Partners elnök-vezérigazgatója.

A Paulinyi-Reith & Partners immár az ötödik International Property Awards elismerését szerezte meg saját tervezésű projekttel. 2010-ben a Corvin Sétány a legjobb európai vegyes funkciós fejlesztés lett, míg a Buddha-Bar Hotel 2014-ben a legjobb hotel belsőépítészet kategóriában világszinten lett első helyezett. Idén a Pannon Parkon kívül nemzeti szinten a Futureal által fejlesztett Budapest ONE-t és az Etele Plazát is díjazták, ezzel a Paulinyi-Reith & Partners 2018-ban háromszoros International Property Awards díjas.

Az Európa legjobb középülete díj után a világ legjobb középülete díjat is elnyerte a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum épülete.

 

Biodom elismerés Paulinyi-Reith & Partners
Kapcsolódó cikkek