Ingatlan

Világrekorder lett Budapest a lakások drágulásban

A magyar főváros végzett az élen a Knight Frank ingatlan-tanácsadócég lakások drágulást vizsgáló Global Residential Cities Index listáján.

Budapesten drágultak a legjobban az ingatlanok tavaly a világ nagyvárosaival összehasonlítva – írja a Napi.hu az egyik neves nemzetközi ingatlanpiaci tanácsadó cég felmérése alapján.

A világ 150 vizsgált nagyvárosa közül a magyar főváros végzett az élen a Knight Frank ingatlan-tanácsadócég Global Residential Cities Index listáján.

Fotó: Pixabay

Az index készítésénél a tavalyi negyedik negyedéves árakat vetették össze 2017 azonos időszakának áraival, hivatalos állami statisztikai adatok és jegybanki jelentések alapján.

A magyar fővárosban 22,9 drágultak a lakások 2018-ban egy év alatt, ennél nagyobb drágulás semelyik másik városban nem regisztráltak.

Budapest mögött nem sokkal lemaradva Hszian végzett a második helyen, a kínai város ingatlanárai 22,4 százalékkal emelkedtek. A hollandiai Rotterdam és a portugáliai Portó végzett a harmadik, illetve a negyedik helyen, egyaránt közel 16 százalékos drágulással. A top 10-ben csak európai és ázsiai városok vannak, Hollandia (Rotterdam mellett Amszterdam és Utrecht) és Kína (Hszian mellett Csingtao és Csungking) is három-három várossal képviselteti magát az élmezőnyben.

A tízes lista tagja még az indiai Ahmánábád és a horvát főváros Zágráb is.

lakásár Knight Frank ingatlan
Kapcsolódó cikkek