Ingatlan

Biztatóak a számok az ingatlanpiacon

Számokban és minőségben is jóval pozitívabbak a mutatók a kezdeti, vírus okozta sokk után – derül ki Ingatlanbazar.hu közleményéből. Az internetes ingatlanportál összeszedte, hogy mi történt az elmúlt időszakban, és mindez minek köszönhető.

A kezdeti, márciusi sokk után a látogatók tömegesen visszatértek az Ingatlanbazar.hu oldalára. Az keresleti oldala tehát él, és készül rá, hogy újra normalizálódik minden. Az ingatlanok eladásával váró tulajdonosok is hozzájárulnak a látogatások emelkedéséhez, hiszen a jelenlegi helyzetben egyelőre elbizonytalanodva keresik, hogyan változnak az árak. A kínálati oldal is keresi tehát a lehetőségeket – olvasható a portál közleményében.

Az ingatlan keresők a márciusi nehéz időszak alatt is egy-egy látogatásuk alkalmával közel 7 oldalt néztek meg az Ingatlanbazáron: vagyis ugyanannyit, mint korábban.

A vírus, és az azt övező korlátozások miatt kevesebb látogató kereste fel az oldalt márciusban, ez a „kevesebb” azonban ismét nőni kezdett.

Az élet az ingatlanpiac keresői részén visszatérni látszik a régi kerékvágásba. Ennek legfőbb oka, hogy az ingatlan tűnik továbbra is a legjobb befektetési formának az inflációs és válságtünetes gazdasági helyzetben, ezért a korlátozások fokozatos feloldásával várhatóan megnövekszik majd az érdeklődés a piacon.

Illusztráció – Fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP

A húsvéti munkaszüneti napok során az Ingatlanbazar.hu látogatottsága 5 százalékkal magasabb eredményt hozott, mint tavaly, ugyanebben a kiemelt időszakban. Az új látogatók száma 25 százalékkal emelkedett, köszönhetően a portál kiterjedt, tavaszi média kampányának. A beálló világjárvány kapcsán az Ingatlanbazár úgy döntött, a bizonytalan időszak alatt indítja be a motort, ezzel segítve a kapcsolattartást a piaci szereplők, vagyis a vásárlók, a tulajdonosok és ingatlanirodák között.

A legnehezebb, márciusi időszakban az ingatlan keresési kifejezések száma 55-60 százalékot csökkent a magyar internetes böngészéseket tekintve. Ez az érték azonban áprilisban fokozatosan visszatér a normális érdeklődési szintre. Tehát a helyzet optimálisan alakul, amelynek pozitív hatását minden felhasználó, akár hirdet, akár vásárol megérezheti az elkövetkezendő időkben – áll a portál közleményében.

ingatlanbazar.hu ingatlan
Kapcsolódó cikkek