Kiskereskedelem

Az Alibaba 2 milliárd aktív ügyfélre számít 2036-ra

Az Alibaba, a legnagyobb kínai internetes kereskedelmi portál azzal számol, hogy aktív ügyfeleinek számát 2 milliárdra növeli 2036-ra a június végi 576 millióról – idézte a cég egyik illetékesét a China Daily kínai napilap.

A cég elnöke, Jack Ma (eredeti nevén Ma Jün) 17 társával együtt 1999-ben alapította meg az Alibabát. A technológiai szakképzettséggel nem rendelkező volt angoltanár Jack Ma két évtized alatt a világ egyik legismertebb és Kína egyik legtekintélyesebb vállalatává fejlesztette az Alibabát.

A Forbes magazinhoz hasonló profilú lap,

a sanghaji Hurun Report 39,1 milliárd dollárra becsüli Jack Ma vagyonát, ami egy év alatt 35 százalékkal nőtt és ezzel Kína leggazdagabb emberévé vált.

Fotó: AFP

Az 54 éves Jack Ma szeptemberben jelentette be, hogy egy év múlva átadja a stafétabotot az új generációt képviselő Daniel Csangnak, az igazgatótanácsi tagságától pedig 2020-ban válik meg. Ezt azzal indokolta, hogy a vállalat vezetésének viszonylag fiatalnak kell lennie, és távozásának nem szabad hatást gyakorolnia a cég tevékenységére, ezért visszavonulása fokozatos lesz.

Az Alibaba Group cégcsoport saját online fizetési rendszerrel (Alipay) és több online piactérrel (Alibaba, AliExpress, Tmall Taobao) rendelkezik, van továbbá felhőszolgáltatási technológia (Alibaba Cloud) és mesterséges intelligencia alapú rendszerek fejlesztésével (AI Labs) foglalkozó cége is.

Alibaba portál ügyfelek
Kapcsolódó cikkek