Kiskereskedelem

Sztrájkolnak a bérszámfejtők, belülről bénulhat le a Tesco

Sztrájkba lépett szerdán a Tesco teljes győri bérszámfejtő osztálya, emiatt 17 500 dolgozó is késve kaphat fizetést.

Sztrájkba lépett szerdán a Tesco teljes győri bérszámfejtő osztálya – a munkabeszüntetésről posztolt képeket Facebook-oldalán Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

A kereskedelmi cég decemberben jelentette be, hogy a Tesco Budapestre tervezett régiós irodaközpontjának létrehozása miatt megszűnik a Győrben működő bérszámfejtő osztály. A győri tb-osztályon mintegy negyvenen dolgoznak.

Képünk illusztráció – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Nemzet szerdai értesülése szerint várhatóan nem kapja kézhez időben a januári fizetését a Tesco több mint 17 500 alkalmazottja, mivel kedden a bezárás előtt álló győri irodaközpont bérszámfejtői sztrájkot hirdettek, mely

országosan lebéníthatja az áruházlánc belső működését.

A sztrájkbizottság újsághoz eljuttatott hivatalos közlése szerint az érintettek a szerdai munkanap kezdetétől határozatlan időre felfüggesztették a feladataik ellátását, mivel a Tesco nem adott kielégítő választ korábbi követeléseikre. Tegnap egy kétórás figyelmeztető sztrájkkal indították a tavalyelőtti tescós tiltakozásnál nagyobb hatású akciót.

Nem kell félni a hazai Tesco-dolgozóknak

A Tesco Magyarországon nem tervezi boltok bezárását, az áruházlánc a jövőben is folytatja az intenzív befektetést áruházaiba – közölte január végén a Tesco-Global Áruházak Zrt.

 

sztrájk Győr bérszámfejtők Tesco
Kapcsolódó cikkek