Immáron a pékáruk is bekerültek a Lidlnél az országos élelmiszermentő akcióba – közölte a kiskereskedelmi lánc. A Mentsük meg! névre keresztelt program így a zöldségek és a gyümölcsök után további termékekkel bővült. 

Groceries,Shopping,At,Lidl,,Checkout,Cashier,Counter,Belt,Full,Of
A Lidl mostantól fél áron adja az előző nap nem értékesített pékáruját. Fotó: Shutterstock

Az, hogy a pékáruk is szerepelnek az akcióban, azt jelenti, hogy 

mostantól fél áron lehet megvásárolni az előző napi értékesítésből megmaradt,

de még fogyasztható édes és sós pékárukat. Ezeket 2 és 5 darabos egységcsomagokba állítják össze. További fontos részlet, hogy a döntés országszerte mind a 197 Lidl-áruházra vonatkozik. Az itthon piacvezető kiskereskedelmi lánc azzal magyarázta a döntést, hogy 

  • így tovább tudja mérsékelni az élelmiszer-felesleget, 
  • illetve ilyen formán is támogatja a vásárlóit abban, hogy minél több maradjon a családi kasszában.

A Lidl 2023 márciusában tette elérhetővé országszerte minden áruházában a „Mentsük meg!” élelmiszermentő csomagjait. Ezek külsőleg már nem tökéletes, de még fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket tartalmaznak kedvezményes áron: a 3,5 kilós csomagok 399 forintért vásárolhatók meg. Ezt az intézkedést terjesztik ki tehát a pékárukra. „Ez idáig több mint 615 tonna zöldséget és gyümölcsöt mentettünk meg vásárlóinkkal közösen. A sikeres tesztfázis lezárult, a program az országosan elérhető pékárucsomagokkal egészül ki. Ezeket külön erre a célra kialakított állványokon találhatják meg a vásárlók a pékárupultok közelében” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Brüsszel: pazarolják az ételt, így helyeznék nyomás alá a nagy szupermarketeket

Kötelezővé tennék a nagy szupermarketláncok számára az élelmiszer-adományozást Brüsszel térségében. Nem ez az első eset, hogy egy uniós ország felveszi a kesztyűt az élelmiszer-pazarlással szemben, és jogszabályokat tervez bevezetni élelmiszer-adományozásra vonatkozóan. Vajon működhet a terv?