A dán kiskereskedelmi üzletlánc, a JYSK idén is zárva tart december 24-én. A társaság közleményében azt is bejelentette, hogy előrehozzák a tervezett bérfejlesztést. Ez azt jelenti, hogy december elsejétől átlagosan 20 százalékkal nőnek a fizetések a cégnél.

Budapest, 2019. március 23.A Jysk Kft. lakberendezési üzletlánc egyik üzlete a X. kerületi Sibrik Miklós út 30. szám alatt. Az áruházlánc skandináv hagyományokkal rendelkezik.  MTVA/Bizományosi: Faludi Imre ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2019. március 23.
A Jysk Kft. lakberendezési üzletlánc egyik üzlete a X. kerületi Sibrik Miklós út 30. szám alatt. Az áruházlánc skandináv hagyományokkal rendelkezik.  
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Faludi Imre / MTI

A JYSK Magyarország dolgozóinak a bére 2022 januárja óta átlagosan 45 százalékkal emelkedett.

A kiskereskedelmi lánc a fizetésemelés mellett arról is írt, hogy még idén decemberben megnyitnak két új áruházat Magyarországon.

A cégnek jelenleg 94 boltja van hazánkban, ezek pedig mind lehúzzák a rolót december 24-én, majd csak 27-én nyitnak ki újra. 

A retail üzletágunkban több mint 800 kollégánk van. Azon dolgozunk, hogy a munkavállalók hosszú távon tervezzenek velünk, ebben pedig a skandináv vállalati kultúránk is sokat segít. Igyekszünk tudatosan reagálni a munkavállalói igényekre, és fenntartani azt a munkahelyi légkört, amelyben a kollégák jól érzik magukat

– mondta a JYSK Magyarországért, Görögországért és Ausztriáért felelős HR-vezetője, Nyeste Ági. Hozzátette, hogy a karácsonyi boltzár is ezt a törekvésüket szolgálja. Kiemelte, hogy a karácsonyi időszak már novembertől kezdve hatalmas nyomást helyez a munkavállalóikra, ezt a terhet pedig ki kell pihenni az ünnep alatt.

Itt a döntés: a Penny bezár karácsonykor

Nem marad egyedül a Lidl, egy másik nagy kiskereskedelmi lánc is boltzárat rendelt el.

Az elmúlt években a JYSK több lépcsőben emelte meg a dolgozók fizetését. 2022 januárjában és szeptemberében 10-10 százalékkal, idén januárban pedig további 5 százalékkal nőttek a bérek. Ezt követi majd a decemberi újabb átlagos 20 százalékos béremelés, ami azt jelenti, hogy 2022 januárja óta a JYSK áruházakban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt. A béren kívüli juttatások körében nagy hangsúlyt fektetnek az egészségbiztosításokra és a sporttámogatásokra, valamint a munkába járás finanszírozására.