BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hivatalos: eldőlt Vitézy Dávid sorsa

Vitézy Dávid a Facebookon közölte a döntését, hogy mit fog csinálni. A korábbi főpolgármester-jelölt úgy fogalmazott, hogy „kezdődhet a munka”.

Korábban hosszú Facebook-bejegyzést tett közzé Vitézy Dávid, miután kiderült, milyen végeredményt állapított meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolása után. Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, az NVB azt állapította meg, hogy Karácsony Gergely mindössze 41 szavazattal, de megnyerte a főpolgármester-választást. 

Vutézy Dávid
Fotó: Vitézy Dávid Sajtóiroda

Vitézy úgy fogalmazott, hogy a választási folyamatnak minden visszásság ellenére vége kell hogy legyen

A budapestieknek a felfokozott választási kampány után nyugalomra van szükségük. 

Karácsony Gergely múlthét hétfőn hivatalosan is fellebbezés nyújtott be a Kúriához, amelyben azt indítványozta, hogy semmisítsék meg a főpolgármester-választás eredményét, egyúttal ismételjék meg a szavazást az egész városban. Utóbbi azért lényeges, mert riválisa, a mindössze 41 vokssal kevesebbet szerzett Vitézy Dávid ugyancsak megfellebbezte az NVB határozatát.

 Vitézy hétfőn egy friss posztjában közölte, hogy a következő évekre megvan a már a terve, amivel foglalkozni fog.

2024–2029 Budapest – kezdődhet a munka!

– írta a Facebook-oldalára, a posztban pedig megosztotta az átvett megbízólevelét a Fővárosi Választási Bizottság elnökétől.

Vitézy Dávid korábban már kijelentette, hogy akkor is beül a Fővárosi Közgyűlésbe, ha nem őt választják főpolgármesternek. A közgyűlés összetétele  alábbiak szerint alakult a bejutó pártok között:

  • Fidesz–KDNP: 10 mandátum – 28,69 százalék,
  • Tisza: 10 mandátum – 27,34 százalék,
  • DK–MSZP–Párbeszéd: 7 mandátum – 16,62 százalék,
  • Vitézy Dáviddal Budapestért–LMP: 3 mandátum – 10,15 százalék,
  • Magyar Kétfarkú Kutya Párt: 3 mandátum – 7,89 százalék

Új főpolgármester-választás: érkezik a bíróság végső bejelentése – eldől, hogy mi vár Karácsonyra és Vitézyre

Talán még sose húzódott el ennyire egy választás végeredménye sem Magyarországon. Június 9. óta nem lehet biztosan tudni, ki lesz Budapest következő főpolgármestere. Most viszont pont kerül az ügyre, és kiderül, lesz-e új főpolgármester-választás.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.