BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 260. napja – Izrael folytatja Rafah elpusztítását

Palestinians migrate to safer areas in Gaza
Izrael
Gáza
Rafah
Összefoglaló:

Az izraeli hadsereg ismét támadta a Gázai övezet középső részét, illetve a déli részén fekvő Rafah várost, az elmúlt 24 órában az izraeli légierő számos radikális célpontra mért csapást – áll az izraeli hadsereg (IDF) szombati közleményében.

Palestinians migrate to safer areas in Gaza
Izrael
Gáza
Rafah
Az izraeli hadsereg folytatja Rafah város felszámolását / Fotó: Anadolu via AFP

Az IDF szerint a Gázai övezet középső részén „fegyveres terroristákat semmisítettek meg és terrorista célpontokra mértek csapást, köztük egy rakétaállást is felszámoltak”. Ez utóbbi kapcsán a közleményben az szerepel, hogy előzőleg onnan rakétával támadtak egy izraeli katonai repülőgépet, amelyben azonban nem keletkezett kár.  

Az izraeli hadsereg megfogalmazása szerint folytatódnak a célzott hadműveletek a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban és térségében, ahol az elmúlt 24 órában megöltek több fegyveres terroristát.

Izrael brutális felvételt tett közzé egy Hamász-parancsnok likvidálásáról – videó

A megölt terrorista részt vett az október 7-i támadásban. Izrael a támadást csak azután hajtotta végre, hogy biztosították a térséget, és egy civil sem sérült meg a csapásban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.