A pert a PanTel Rt., valamint a GTS Magyarország Kft. -- mint arról lapunk is hírt adott -- a Közbeszerzések Tanácsa közbeszerzési döntőbizottság postatenderre vonatkozó határozatának felülvizsgálata céljából indította. A Magyar Posta 1999 augusztusában írt ki közbeszerzési tendert a postai szolgáltatások modernizálására. A pályázaton a PanTel Rt. és a GTS Kft. által alkotott konzorciumot hirdették ki győztesnek, ezt a döntést azonban a Matáv Rt. megtámadta a közbeszerzési döntőbizottság előtt.
A döntőbizottság 2000. január 24-i határozatában eredménytelennek nyilvánította a postatendert. Határozatában kifejtette, hogy a kötbérfizetési kötelezettségekre vonatkozó pályázati kiírási feltételeket a pályázók nem kiírásszerűen vállalták, ezért ajánlataik érvénytelenek.
A határozatot követően a PanTel és a GTS azonnal bírósághoz fordult jogorvoslatért. A Fővárosi Bíróság első fokon megerősítette a döntőbizottság döntését. Ezt követően a PanTel és a GTS fellebbezett.
A fellebbezés eredményeként a Legfelsőbb Bíróság 2000. november 28-i jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság első fokon hozott határozatát megsemmisítette, és a PanTel Rt. és a GTS Kft. ajánlatát érvényesnek nyilvánította. Ezzel a bírósági döntéssel a Magyar Posta Rt. tenderének győztese a PanTel--GTS konzorcium. A Legfelsőbb Bíróság ítélete a kihirdetéssel jogerős és végrehajtható -- áll a két cég közleményében.