A két koalíciós párt vezetői között létrejövő megállapodást leghamarabb a január 6-i országos választmány (ov) hagyhatja jóvá -- jelentette be az MDF ov elnöke, Székelyhidi Ágoston a szombati választmányi ülés után. Itt dőlhet el az is, hogy az MDF melyik jelöltet támogatja a dabasi időközi választáson.
Most formailag rendben járt el a Fidesz elnöke, Kövér László, amikor levélben tájékoztatta az MDF vezetését a dabasi jelölésről -- mondta Boross Péter exminiszterelnök, aki elismerte, hogy volt példa az ellenkezőjére is. A demokrata fórum helyi szervezeteiből álló választókerületi fórum a Fidesz jelöltjét támogatja a dabasi időközi választáson, nem a békejobbos Magyar Demokrata Néppárt elnökét, Pusztai Erzsébetet -- jelentette be a Pest megyei választmány elnöke. Mindez még nem zárja ki azt, hogy a megyei és az országos választmány más jelölt mellett dönt -- mondta Székelyhidi Ágoston.
Eddig még nem jelent meg a pártprogramban az FKGP-vel való együttműködés, de nem lehet teljesen kizárni ennek lehetőségét -- reagált Boross Péter a kigazdapárt elnökének, Torgyán Józsefnek a kijelentésére, melyben megemlítette a két párt közvetlen választási megállapodásának eshetőségét. Az exkormányfő hozzátette, hogy előbb tudni kell, mit ajánl nekik a kisgazdák elnöke. Az SZDSZ-szel ellenben semmilyen együttműködést, semmiféle kapcsolatot nem tud elképzelni Boross Péter, aki rossz néven vette, hogy az SZDSZ új elnöke, Demszky Gábor erre utaló kijelentéseket tett.
A megyei választmányok támogatták a jelenlegi elnök, Dávid Ibolya jelölését és újraválasztását, valamint felszólították, hogy mint pártelnök és mint igazságügy-miniszter tegyen meg minden szükséges lépést a közélet tisztaságáért. A párt választmánya felszólította a koalíció valamennyi politikusát, köztük Torgyán Józsefet is, hogy hozza nyilvánosságra titkos vagyonbevallását.