Baptista vezetőt hivatalban lévő miniszterelnök most fogadott először, annak ellenére, hogy történelmi egyházról van szó. A hozzátartozókkal együtt 20 ezer tagot számláló Magyarországi Baptista Egyház az évi 250-300 millió forintos költségvetéséből -- melyből 130 millió forint az állami támogatás -- egyebek közt főiskolát, árvaházat, idősek otthonát működtet. Vidéki iszákosmentő misszióink közül a bajait anyagi okok miatt nemrég be kellett zárnunk -- mondta lapunknak Mészáros Kálmán egyházelnök.
Gesztusértékűnek minősítette a találkozót Csernák István metodista szuperintendens. A 4500 fős történelmi kisegyház vezetője kifejtette: a rendelkezésükre álló évi 50-100 millió forintból egyebek közt két idősek otthonát és hat roma gyülekezetet tartanak fenn. A gyülekezeti épületeik viszont átépítésre szorulnának.
A kormány minden olyan egyházat támogat, így a baptista és a metodista egyházat is, amely szolgálata részének tartja a családok megerősítését -- idézte Orbán Viktor miniszterelnököt az MTI. A kormányfő fontosnak tartja a közös célokban való együttműködést.