Néhány éve díszfaként szaporítják, illetve ültetik Magyarországon is a hibrid ciprusokat parkokba, kertekbe, előkertekbe, benzinkutak szélfogó sávjaként. Eddig, a honosító munka eredményeként, kilenc-tíz fajtát részesített állami elismerésben az erre hivatott Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet (OMMI) -- mondta Orlóci László, a fajták honosítója. Az ominózus fa magyarországi szaporítását és forgalmazását ő sem szorgalmazta, mert a Leighton Green nevű fajta közegészségügyi szempontból igen veszélyes. Ugyanis a növény idősebb korában virágzáskor tömeges pollentermésével súlyos allergiás tüneteket válthat ki. A 3. Európai Aerobiológiai Szimpózium állásfoglalásában az ilyen bő pollentermésű fajok telepítésének mellőzését javasolták. Hazánkban az ÁNTSZ is javasolta az OMMI-nak, hogy véglegesen tiltsa be az ominózus hibridet. A viszonylag olcsó fenyőt nagy tömegben elsősorban a franciák és az olaszok ajánlják importőreinknek.
Az eddig engedélyezett kilenc fajtával semmi gond nincs hazánkban -- mondta Orlóci László --, azok ugyanis többnyire keveset virágoznak, döntően nőivarúak.
A veszélyes hibriddel azért nehéz bánni, mert fiatal korában legföljebb a szakértők tudják megkülönböztetni a többi fajtától.