<kapcsoldo_temak>FŐTÁV-ra hivatkozva csalók járják a lakótelepeket, akik arról tájékoztatják a fogyasztókat, hogy amennyiben a fűtéskorszerűsítési munkát vagy a nyílászárók cseréjét velük végeztetik el, akkor arról számlát adnak, amelyet bemutatva a FŐTÁV-nak kedvezményt kapnak a távhődíjból.

Ezen felül közölték, hogy előleg megfizetése esetén azonnal felveszik megrendelését. A fenti, vagy hasonló ajánlattal az épületük több lakóját is felkeresték. A szélhámosok a FŐTÁV Ökoprogramjára, az annak részeként nyilvánosságra hozott energia megtakarítási kedvezményekre hivatkoznak.

A FŐTÁV felhívja a figyelmet, hogy az Ökoprogramról a tulajdonosi közgyűlésnek kell döntenie, egyénileg nem lehet csatlakozni hozzá. A FŐTÁV, vagy megbízottja sem az Ökoprogram, sem más beruházás megvalósításakor nem kér előleget lakásról lakásra járva. Amennyiben környezetükben ilyen előlegfizetésre vonatkozó ajánlattal találkoznak, kérjük, figyelmeztessék lakótársaikat a szélhámosság veszélyére és értesítsék a rendőrséget.

A FŐTÁV felhívja a figyelmet, hogy a társaság munkatársai hivatalos, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, amit kérés nélkül fel kell mutatniuk. A lakók nyugodtan kérjék el az igazolványt és nézzék meg azt alaposan.

A FŐTÁV munkatársai, illetve megbízott alvállalkozói a lakóktól semmilyen címen előleget nem szednek jövőbeli munkára, készpénzfizetés ellenében, megrendelést nem gyűjtenek.