Közélet

A MAGOSZ igazgatója szerint Dobrev kijátssza a földtörvényt

Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója, a Fidesz választókerületi elnöke azt vélelmezi, hogy Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége, kijátssza az amúgy is rossz földtörvényben szereplő elővásárlási jog bejelentését, ezért kínál 17,2 millió forintot a Somogy megyei Kötcse külterületén fekvő mintegy kéthektáros, legelőt, rétet és egy gazdasági épületet magában foglaló, nagyon alacsony aranykorona értékű ingatlanért.

A Somogy megyei Kötcse külterületén vásárolt 2 hektáros földterület valódi értéke 2-3 millió forint - mondta szombati sajtótájékoztatóján Budai Gyula. A MAGOSZ szövetségi igazgatója szerint Dobrev Klára ezzel a befektetési célú beruházással kijátszotta az elővásárlási jogot, amivel a helyieket is kizárta a versenyből - tudósít a hirado.hu.

Budai Gyula vagyonnyilatkozatot kér a kormányfő feleségétől, hogy kiderüljön, honnan van 17,2 millió forintja erre a földvásárlásra. A MAGOSZ szövetségi igazgatója választ vár arra is, hogy valóban ennyit fizetett-e Dobrev Klára a földért, vagy létezik-e egy titkos háttérszerződés.

A Fidesz Orbán Viktor kiszivárgott megszorító csomagjáról akarja elterelni a figyelmet egy álbotránnyal - így reagált Daróczi Dávid kormányszóvivő a MAGOSZ sajtótájékoztatójára. Daróczi Dávid szerint a telekvásárlás ügyében minden tiszta, és szó sincs olyan állami támogatásokról, mint amilyenek az Orbán-család ügyeletei kapcsán voltak..

telekvásárlás kötcse dobrev klára földtörvény
Kapcsolódó cikkek