Közélet

Megvan a Vitézek tizedik bajnoki címe

Zsúfolt lelátók előtt őrizte meg immár évtizedes uralmát az Esztergomi Vitézek Suzuki csapata.

Nagy várakozás előzte meg az Extraliga döntőjét a királyvárosban. Egész napos programmal készültek a szervezők, bizony nem esett volna jól, ha hazai pályán, a mindent eldöntő mecscsen, 2500 néző előtt szenved vereséget az Esztergomi Vitézek Suzuki együttese a Battai Bulldogoktól. Ez azért kevés Vitézek-drukkernek fordult meg a fejében, de az ördög nem alszik. A kutya pedig harap. Nagy harapásra készültek a százhalombattaiak is, ezúttal legerősebb csapatukkal. Az esti órák ellenére nagy melegben kezdődött a bajnoki döntő, melynek az volt a legnagyobb kérdése, megszerzi-e zsinórban tizedik elsőségét megyénk alakulata, vagy a Bulldogok másodszor örülhetnek aranyéremnek.

Deli már a harmadik percben a kiállítás sorsára jutott taposásért, mégis az Esztergom szerzett vezetést: egy ötméteres bedobást követően Koller szerezte meg a labdát, majd Heckelnek passzolt, aki célig vitte a tojáslabdát. A 21. percben Foster értékesítette a hazai szabadrúgást, majd öt perccel később újra ő volt eredményes. A 30. percben egy ártalmatlannak tűnő battai támadásból született cél,és szünet előtt egy szabadrúgásnak köszönhetően még közelebb lopódzott a vendégcsapat. A második játékrész elején Gódor a full back posztjáról ért el célt. Mindent megpróbált a Batta, 18-12-re szépített. Tolongást követően Deli volt az, aki áttörte a Bulldogok védelmét, már 23-12 volt az állás.

Többen fellélegeztek, megvan a tizedik, de az elkövetkezendő percek elbizonytalanították talán a legelszántabb szurkolókat is: előbb Kisst, majd Gódort száműzte tíz percre az oldalvonalon túlra a német játékvezető, így kettős emberhátrányba került a kilencszeres bajnok. Négy perccel a vége előtt még pontokat szerzett a vendégegyüttes, de a lefújásig többre már nem futotta erejéből.

Küzdelmes mérkőzésen megérdemelten szerezte meg tizedik bajnoki címét az Esztergomi Vitézek Suzuki alakulata. A királyvárosiak nagyszerű csapategységről tettek tanúbizonyságot, hiszen az emberhátrányokat is elviselték. A bajnoki fináléval nem ért véget a szezon, csütörtökön Ljubljanában az Interliga harmadik helyéért szállnak harcba a már bajnok rögbisek.

ESZTERGOMI VITÉZEK SUZUKI – BATTAI BULLDOGOK 23-17 (11-7)
Esztergom, 2500 néző,
vezette: Himmer (német).

bajnoki cím Esztergomi Vitézek királyváros rögbi szezon bulldog mérkőzés
Kapcsolódó cikkek