Közélet

Beperlik Dobrev Klárát a telek miatt?

Úgy tűnik, fordult a kocka a Dobrev Klára által kinézett kötcsei ingatlan ügyében - írja a Magyar Hírlap.

Akár bírósághoz is fordulhat a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége által kinézett kötcsei telekre elővásárlási joggal rendelkező Póczáné Nagy Erzsébet – tudta meg a Magyar Hírlap.

A hölgy állítása szerint ugyanis ügyvédje minden határidőt betartott, a tulajdonos Kővári család mégsem hajlandó adásvételi szerződést kötni vele. Korábban még arról szóltak a hírek, hogy Póczáné eltűnt, az eladók nem érték el.

A lapnak adott nyilatkozata szerint erről szó sem volt, csupán a felfokozott médiaérdeklődés miatt vonult vissza, ügyvédje segítségével folyamatosan azért tevékenykedett, hogy élhessen elővásárlási jogával.



Ennek megfelelően, a kemping eladásáról szóló hirdetmény kifüggesztésétől számított tizenöt napon belül – a törvényi előírások szerint – jogi képviselője bevitte a polgármesteri hivatalba a vételi szándéknyilatkozatot, majd a következő napon erről az eladókat is értesítette.

Ekkor még nem volt biztos az üzlet, hiszen lehetett volna valaki ügyfelemnél előrébb a rangsorban. Mint kiderült, nem volt ilyen jelentkező" – mondta Szende László ügyvéd. Hozzátette: a jogszabályi háttér alapján az önkormányzati jegyzőnek iratjegyzéket kell készítenie, és megküldenie az eladók részére. Erre nyolc napja van az elővásárlási nyilatkozattétel határidejének lejártától, amely annak tükrében igencsak érdekes, hogy ugyanezen időintervallumon belül kell az adásvételi szerződést is megkötni, különben ugrik az elővásárlási jog. Szende László szerint mindaddig, amíg az eladók adatainak nem volt birtokában, nem tudta megszerkeszteni a kontraktust.

Ezek után Póczáné igencsak furcsállta, hogy napokkal később az eladók jogi képviselője úgy nyilatkozott: Dobrev Kláráéknak adják el a kempinget.

vevő Balaton telek dobrev klára eladó
Kapcsolódó cikkek