Közélet

"Újmagyarok" baseballütőkkel verték szét a rockfesztivált

Harminc-negyven fiatal támadt a cserszegtomaji tehetségkutató fesztivál vendégeire és előadóira. A magukat újmagyaroknak nevező fiatalok baseballütőkkel támadtak a rockfesztivál vendégeire, amely emiatt félbe is szakadt.

Harminc-negyven, baseballütővel felfegyverkezett fiatal verte szét a hétvégén a cserszegtomaji tehetségkutató rockfesztivált - adta hírül szerdán a Népszabadság.

A harmadszorra megrendezett tehetségkutató fesztiválon már korábban feltűntek a társaság tagjai: zavarták, inzultálták a nézőket, trágárságokat kiabáltak bele a produkciókba - mondta Süliné Elekes Éva, a rendezvény főszervezője.

"A kollégáimmal többször is megpróbáltuk csitítani a fiatalokat, ám ők egyre fenyegetőbben léptek fel" - mondta a szervező. Beszámolója szerint a végén a garázda fiatalok "árpádsávos zászlóba burkolt baseballütőkkel" támadtak, és közben azt kiabálták: "Mi vagyunk az újmagyarok!" – olvasható a Hírszerzőn.

Végül a keszthelyi rendőrök fékezték meg a rendbontókat. A támadásban többen megsérültek, kisebb zúzódásokat szenvedtek. A 25 zenekarnak bemutatkozási lehetőséget kínáló rendezvény a történtek miatt félbemaradt.

rockfesztivál cserszegtomaj ver újmagyar
Kapcsolódó cikkek